La cistella
0
  • No hi ha productes a la cistella.

Com identificar tòxics? (Primera part)

Hem saltaré la intro de repetir-me amb lo important què és ser conscients de la salut dels nostres fills ja sigui en forma d’alimentació, emocions, productes… perquè partiré de la màxima que QUALSEVOL mare (i pare) vol i fa el millor pels seus fills. És un instint innat. Tothom fa el que pot de la millor manera que sap. Però, i perquè continuem posant-los productes amb tòxics? Doncs perquè no tenim la informació i sense informació no podem posar consciència. Així que després de llegir aquest escrit ja no hi haurà més excuses per no començar-s’hi a fixar. Ves al teu WC i agafa el primer que trobis: xampú, crema, pasta de dents… i…

 

 

  • 1R PAS:Dona la volta al producte cosmètic* i llegeix la llista d’ingredients.

 (*un cosmètic és qualsevol barreja d’ingredients que s’apliqui a la superfície de la pell, ungles, cabells i genitals externs amb la finalitat de netejar, perfumar, millorar o modificar l’aspecte, corregir olors o mantenir en bon estat. És a dir; xampú, acondicionador, pasta de dents, col·lutoris bucals, gels i sabons íntims, olis corporals, cremes de tot tipus i un llarg etc. Tot això són cosmètics.)

  •  2N PAS: Adonar-te que no entens cap paraula.
  • 3R PAS: Respira. Té solució.
  • 4T PAS: Retenir aquesta informació:  La llista d’ingredients està escrita en nomenclatura INCI

  INCI? WTF? INCI: Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Vaja, és l’idioma d’escriure els ingredients per unificar criteris quasi a arreu (UE, EUA, Xina i Japó).

 

Sempre està escrita en NOMS CIENTÍFICS. Per això no entenem res.

 

  • PISTA 1: El que no ens agrada serà sintètic àMajoritàriament derivats del petroli i altres obsequis tòxics de la indústria cosmètica.
  • PISTA 2: El que ens agrada serà botànic à Flors, plantes, arbres, minerals… que es creen a la Mare Terra.

 Per diferenciar-ho cal saber que la majoria d’ingredients sintètics estan escrits en anglès (la majoria, però hi ha excepcions) i els botànics en llatí.Per tant si identifiquem molts noms en anglès en un producte vol dir que molt recomanable per la salut no és. I sí, tampoc si és de farmàcia*

*Farmàcia: lloc on la gent va a comprar productes cosmètics creient que són els millors. Tots coneixem la frase de: “Ei! Que aquesta crema és boníssima perquè és de farmàcia!” Em sap greu. La majoria de cosmètics que venen a les farmàcies estan carregats de tòxics.

  • PISTA 3: La llista està confeccionada per ordre quantitatiu de més a menys dins del producte. És a dir:El primer ingredient és el que hi és més present i l’últim el que menys. Normalment una llista molt llarga no és gaire de fiar (a no ser que sigui d’un formulador econatural molt barroc, però en aquest cas serà una llista llarga plena de noms botànics encantadors).

 Mirar si hi ha segells que acreditin la procedència dels ingredients. El segell* amb més bona reputació per a ecològic a Espanya és el Bio Vida Sana.

 (*les certificacions ecològiques són un altre tema a aprofundir amb els seus més i els seus menys…) 

 

Us animo a identificar amb quins ingredients estan fets els productes cosmètics que teniu a casa i que me’n feu feedback amb les vostres inquietuds! No dubteu en buscar per internet qualsevol ingredient que us sembli sospitós o en demanar-me a mi qualsevol dubte que tingueu.

 

Amb les inquietuds i dubtes que hem feu arribar prepararé la segona part de la identificació de tòxics. Voleu saber què són i a on els trobem? Què fan al nostre organisme? En quines marques els trobem? Perquè fan servir aquests tòxics poden utilitzar extractes naturals? …

 

Salut i herbes!

Judith

Comentaris

No tens un compte?

Registra't

You don't have permission to register