La cistella
0
  • No hi ha productes a la cistella.

De com identificar tòxics a com identificar un producte SA (segona part)

identificar toxics part 2

Centrem-nos en el que ens hem de centrar.  En el post anterior de “com identificar tòxics?” parlàvem de reconèixer, doncs això, un ingredient perjudicial. Cert que era a màniga ampla i no hem vaig entretenir en els tipus de tòxics, què fan i en quins productes els podem trobar. La segona part la volia fer, precisament, d’això. Però m’ha sortit la historia cap a una altra banda. Per fer-ho pràctic, al final, ens hem de fixar a que una crema o un xampú porti el que ens interessa i toooota la resta que ens soni estrany és que també serà estrany pel nostre cos. Però tranqui que aviat també faré llista del TOP 10 de les “merdes” que ens venen per la nostra pell (dient-nos que són “lo más”, a més a més!)

 

identificar toxics part 2

 

L’Anna, molt trempada posant-se la crema corporal!

 

Un producte està considerat eco-natural (i, per tant, apte per la salut del nostre organisme) quan:

• Un mínim del 90% del producte són d’ingredients naturals o d’origen natural.
• 
No hi ha matèries primes dolentes pel medi ambient o les persones.
• 
No estan tastats en animals, ni el producte final ni cap dels seus ingredients.
• 
No s’admeten ingredients OMG (modificats genèticament), de la nanotecnologia o irradiats.
• 
Els embalatges són eco-responsables.

 

Alerta, però, amb el GREENWASHING. Coneixeu el bio-oil? Doncs de bio no en té res. De petroli molt. Per entendre-ho podeu llegir el post sobre el el greenwashing o el que és el mateix: com se’ns pixen a la cara i contaminen el nostre cos i el nostre planeta.

Al post anterior explicàvem que els ingredients eco-naturals, majoritàriament, els trobariem escrits en llatí (el nom botànic de la planta). Ara hi aprofundim una miqueta i destapem uns olis que també trobem en eco-natural però qué no aporten ni ofici ni benefici al nostre cos (sempre hi ha trampa, al món eco, també!).

 

Anem a veure:

1. A la llista d’ingredients hi trobaràs el nom llatí de la planta, seguit per: aqua, water, destilate ( hidrolats), extract (per extractes), oil*(per olis), butter (per mantegues vegetals) i wax(per ceres vegetals).

Per exemple:“Prunus Amigdalus Dulcis Oil”  és l’Oli d’Ametlles Dolces

*Olis esterificats: Són olis modificats i alterats químicament. Estan admesos en cosmètica eco-natural. No són nocius. Però no tenen propietats i no aporten res a l’organisme. Per exemple: Tots el que van acompanyats de la paraula “hidrogenated” (olis hidrogenats). També Caprylic Capric Triglyceride (del Oli de Coco), Coco Caprylate Caprate (del Oli de Coco)…

2. Alguns noms estranys que ens podem trobar i que estan permesos en cosmètica eco-natural són:
Xanthan Gum (és un espessant), Cítric Acid, Lactic Acid, Ascorbic Acid (modificadors del PH), Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Salicylic Acid (conservants), Tocopherol (antioxidant) Potassium Alum, Sodium Bicarbonate (utilitzats en desodorants), Sodium Hydroxide, Potassium Hydroxide(utiltizat per a fer sabons), Coco glucoside, Lauryl glucoside, Sodium lauryl glucoside (tensioactius utilitzats per fer xampús)…

I per avui crec que ja n’hi ha prou de noms raros! L’únic que espero de tot això és que quan compreu SIUSPLAU doneu la volta a la crema, al xampú, al labial o al gel i us interesseu per la llista d’ingredients. I, poc a poc, anireu identificant què és un ingredient sa i què és un de nociu. Si nosaltres ens comencem a preocupar pel que menja la nostra pell ells també ho faràn (els gàngsters que ens venen cancerígens per la pell vull dir).

 

Salut i herbees!

Judith

Comentaris

No tens un compte?

Registra't

You don't have permission to register